Strandgårdens förskola ligger på Saltängsgatan 19 i Norrköpings kommuns egna lokaler med tillhörande innergård. Strandgården har två avdelningar med åldersindelade barngrupper.
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

tisdag 15 mars 2016

Vattenpromenad


På vår vattenpromenad, tittade vi på saker som kopplas till vatten. Barnen fick fundera över vad det var för något och vad det har använts till, vilket ledde till en bra diskussion. Bl.a. gissade barnen att det var en stor vindsnurra, några visste inte vad det var, men en pojke berättade för dom andra att det var en stor propeller från en jättestor båt.

 
 "Konstigt att en så stor båt kan flyta?" var en kommentar."Där är en tvåmastare.""En enmastare med vindsnurra!""Konstig båt!" Barnen gissade att det var en brygga innan ett barn kom på att det var en flotte.

Ingen visste vad det var för konstig sak som låg där på marken, så vi vuxna berättade att det var ett ankare och vad det används till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar